Videokonferensanläggning...

Den 9 maj 2012 kopplades Norsjö Lärcentras nya videokonferensanläggning in. Den har redan hunnit nyttjas av både flyktingverksamheten och av Lärcentret själv.

Ska ni anordna möten med deltagare från annan eller flera olika kommuner är den mycket enkel att använda, kontakta bara Lärcentra så får ni hjälp med att anordna detta.

Sorgebearbetning...

Under denna vecka 7 - 11 maj kommer Svenska Institutet för sorgebearbetning att hålla en certifieringsutbildning i att hjälpa andra. Det är en av alla de utbildningar som ges inom ramen för KIN Projektet (Kompetensutveckling för Integration i Norrland). Under våren kommer ännu en utbilding i samma ämne att hållas. Andra utbildningar inom ämnet integration kommer också att hållas, både i Norsjö men också på andra orter inom Akademi Norr.

Mer information om Akademi Norr och KIN projektet kan du få om du kontaktar Helén på Lärcentra.

Bussförarutbildning i Vilhelmina...

Sök till Bussförarutbildningen i VIlhelmina - 15 veckor.
Start 15 juli, uppehåll under veckorna 27 - 31.
Anmälan senast 2012-06-01

Mer information hittar du på www.vilhelmina.se/larcentrum eller kontakta Lärare Ulf Ekbäck 070-268 11 70 eller 0940-142 34

Högskoleprovet 31 mars 2012…

Läckta ord slopas.
Under provets gång läckte fyra ord i ordförståelsen ut i förväg. Efter övervägande har Högskoleverket beslutat att de fyra uppgifterna ska räknas bort för alla provdeltagare.
Det innebär att den maximala poängen på den verbala delen blir 76 istället för 80. Beslutet påverkar inte normeringen på så vis att det varken blir svårare eller lättare att nå en viss normerad poäng för dem som skrev provet i lördags jämfört med dem som gjort provet tidigare.
Alla rätt kommer fortfarande att ge 2,0 i resultat, trots de strukna frågorna.

Från och med 2 maj kan du hämta ditt resultatbesked, normeringstabellerna publicerades den 23 april.
Mer om provet kan du läsa om på www.studera.nu

Högskoleprovet hösten 2012:
Anmälan öppnar 17 augusti Provdag 27 oktober

Välkommen

RSS 2.0