Specialistsjuksköterska med inriktning mot vård av äldre...

Specialistsjuksköterska med inriktning mot vård av äldre, 60.0 Högskolepoäng

Behörighet
Grundläggande behörighet, avancerad nivå

Särskild behörighet
För tillträde till utbildningen krävs särskild behörighet för högskolestudier enligt följande;
- svensk legitimation som sjuksköterska
- kandidatexamen i omvårdnad (90 hp omvårdnad inkl examensarbete)
- yrkeserfarenhet som sjuksköterska motsvarande 6 månaders heltidstjänstgöring
Examen
Specialistsjuksköterskeexamen

Specialistsjuksköterskan med inriktning vård av äldre ansvarar för främjandet av hälsa samt förebyggandet av sjukdom och sjukdomskomplikationer hos äldre personer. Du skapar förutsättningar för en livslång utveckling och en värdig död. Du bedömer komplexa behov av vård och rehabilitering hos äldre och yrkeserfarenhet som sjuksköterska är ett krav.

Utbildningen omfattar 60 högskolepoäng (hp) och i varje kurs integreras teoretisk och praktisk kunskap. Huvudområdet är omvårdnad och i utbildningen ingår även stödämnet medicinsk vetenskap. Studierna bedrivs som flexibel nätbaserad utbildning och på halvfart. Utbildningen genomförs som ett nationellt nätburet program i samverkan mellan Luleå tekniska universitet, Högskolan i Gävle, Mittuniversitetet, Sophiahemmets högskola, Umeå universitet och Uppsala universitet. Tillgång till internet, dator med kamera och headset är en förutsättning och de sex lärosätena har en gemensam virituell utbildningsmiljö för att skapa optimala förutsättningar för lärande och nätverkande. Distansutbildning ger dig stor frihet att självständigt planera och genomföra studierna. Det ger dig även möjlighet till aktivt sökande efter kunskap, självständigt lärande och att arbeta i grupp.

Var kan jag jobba?
Som specialistutbildad sjuksköterska med inriktning vård av äldre är dina kunskaper unika i omvårdnaden av äldre. Ditt främsta arbetsområde är geriatrisk vård på sjukhus, vård av äldre i hemsjukvård samt kommunal äldrevård och kunskapen av stor betydelse i mötet med den äldre personen. Din skyddade yrkestitel innebär att endast du får använda titeln specialistsjuksköterska med inriktning vård av äldre.


Vill du veta mer om utbildningens innehåll?
Åsa Engström, asa.engstrom@ltu.se, 0920-49 38 75
Stefan Sävenstedt, stefan.savenstedt@ltu.se, 0920-49 39 19
Margareta Nilsson, margareta.nilsson@ltu.se, 0920-49 28 21

Anmälningskod: LTU-92722
Sista ansökningsdag: 2013-04-15 .
Starttermin: Höst 2013
Studietakt: 50%
Studietid: Dagtid
Undervisningsform: Distans
Språk: Svenska

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0